Vinarija Acumincum | O VINARIJI
16378
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16378,woocommerce-no-js,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

O VINARIJI

Mali kapacitet Vinarije i savremena tehnologija

nam omogućava da se posvetimo postizanju visokog kvaliteta vina.

Vinarija Acumincum je osnovana 2011. godine u Starom Slankamenu. Nosi naziv po rimskom utvrđenju Acumincum, koje se nalazi na brdu iznad Starog Slankamena, a u prevodu znači – mesto na brdu.

Kapaciteta do 20.000 litara, Vinarija Acumincum se svrstava u male vinarije. Orijentisanost na proizvodnju isključivo crvenih vina i relativno mali kapacitet Vinarije nam omogućavaju da se posvetimo postizanju visokog kvaliteta vina.

Naši vinogradi se nalaze na padinama iznad Starog Slankamena. Zbog položaja, odlika klime i kvalitetnog zemljišta u vinogradima uspeva Širaz, sorta koja nije karakteristična za naše podneblje. Savremenom tehnologijom proizvodnje i odležavanjem u podrumu Vinarije Acumincum postižemo kvalitet i karakteristike našeg vina kojim se ponosimo.

Vino proizvodimo isključivo od grožđa iz sopstvenih vinograda gde uzgajamo Širaz, crni Burgundac (Pinot Noir), Frankovku i Vionje (Viogner).

Mnogo znanja, truda, učenja i konsultacija sa brojnim stručnjacima i enolozima stoji iza svake natočene čaše vina.

Zakažite posetu telefonom na (+381) 063 23 83 99 ili pošaljite mejl

Zakažite posetu